Smaller Default Larger

Elevii Şcolii Gimnaziale Nr. 2 Modelu au învăţat cât de importantă este mişcarea

Profesorii de educaţie fizică ai Şcolii Gimnaziale Nr. 2 Modelu, Valentin Ionuţ Mitea şi Răzvan-Răducu Mitea, au selectat zece elevi, cu sau fară probleme în dezvoltarea armonioasă a organismului, şi au pus în aplicare o şedinţă practică cu instructori specializaţi în domeniu.

Acţiunea a fost una reuşită, nemaiîntâlnită şi nepracticată de elevii acestei unităţi de învăţământ, urmând a fi repetată în primăvara anului viitor.

Echipa de management a instituţiei şcolare, formată din directoarea Adriana Chiran şi directorul adjunct Răzvan-Răducu Mitea, mulţumeşte conducerii sălii de fitness Izocon Gym pentru tot sprijinul acordat.

“Cât de important este să ne creştem copiii cât mai departe de televizor, calculator, de tot ce înseamnă lipsa de mişcare, în detrimentul creşterii şi dezvoltării armonioase, încât am putea spune că aceste rânduri sunt de prisos. Din păcate, există un contraargument, care încă mai este un subiect de prima pagină, pentru că se pare că omul modern încă nu este convins. Sunt din ce în ce mai mulţi copii cu afecţiuni ale coloanei vertebrale, spatelui, cu probleme de creştere şi cel mai trist şi greu de învins diagnostic, obezitatea, ca motor de declanşare a alte ‘n’ afecţiuni. Cea mai simplă şi cea mai la îndemână soluţie, este şi cea mai îndrăgită formă de activitate a copiilor, jocul. Condiţia este ca principala lui componentă să fie mişcarea, executată în diferite condiţii, în poziţii care se schimbă neîncetat, cu solicitare musculară diferită. Acestea întreţin funcţiile organice, ascut simţurile, dezvoltă sociabilitatea, îi obişnuiesc pe copii să ia decizii rapide şi să fie răspunzători pentru acţiunile lor. Mişcarea atrage o amplă participare psihică conducând la educarea unor trăsături şi calităţi care se pot transforma în caracteristici stabile pe toată durata vieţii: curaj, încredere în forţele proprii, dârzenie şi voinţă, perseverenţă, stăpânire de sine, spirit critic şi autocritic. Petrece timp de calitate jucându-te cu el. Te vei simţi şi tu mai bine, relaxându-te după o zi stresantă”, a menţionat directorul adjunct al Şcolii Gimnaziale Nr. 2 Modelu, profesorul Răzvan-Răducu Mitea.

Motivele care te vor determina să mergi mai des la sala de sport/fitness sunt: nu vei mai ceda aşa uşor ispitelor culinare; ai mai multă energie pe parcursul zilei; te vei simţi mai productiv; sentimente de mândrie şi satisfacţie; respectarea unui program.